1. Prevederi preliminare

• Magazin online ACOMI.ro
 •  Site-ul www.acomi.ro este gestionat de SC ACOMI DINAMIC SRL, în calitate de vanzator, cu sediul social în: str Lt. Col. Dumitru Papazoglu nr 81, sector 3, Bucuresti, Romania, înregistrat la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Municipal Bucuresti, numar de identificare J40/4915/2017, cod unic de înregistrare (CUI) RO 37358505, avand Capital Social subscris în valoare de 200 Lei (denumit în continuare “Vanzator“sau “ACOMI.ro”“).
 •  Prezentul document stabileste termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.acomi.ro si conditiile de achizitionare a produselor comercializate prin intermediul acestui Website (denumiti în continuare “Termeni si Conditii “). Acesti Termeni si Conditii cuprind drepturile si obligatiile partilor care decurg din sau sunt în legatura cu contractul de vanzare-cumparare (denumit în continuare “Contractul de vanzare-cumparare “) încheiat între Vanzator si un cumparator individual prin intermediul site-ului Vanzatorului
• Termeni si Conditii Generale
 •  Prezentii Termeni si Conditii sunt parte integranta din Contractul de vanzare-cumparare încheiat între Cumparator si Vanzator si cuprinde drepturile si obligatiile mutuale ale partilor (asa cum este definit mai jos).
 •  Prin încheierea Contractului de vanzare-cumparare, Cumparatorul convine si este de acord cu prezentii Termeni si Conditii, în integralitatea acestora.
 •  Cu exceptia prevederilor contrare cuprinse în Contractul de vanzare-cumparare sau în anexele acestuia, sau a anumitor prevederi cuprinse în acesti Termeni si Conditii invalidate în mod expres sau modificate de Contractul de vanzare-cumparare, sau cu exceptia oricarui alt acord contrar dintre Vanzator si Cumparator, prezentii Termeni si Conditii se vor aplica oricaror relatii contractuale dintre partile contractante.
• Definitii
 •  Contract de vanzare-cumparare reprezinta o întelegere încheiata electronic între Vanzator, în calitate de Vanzator, si Cumparator, prin intermediul Magazinului Online al Vanzatorului (asa cum este definit mai jos).
 •  Acesti Termeni si Conditii sunt parte integranta a Contractului de vanzare-cumparare.
 •  Comanda – solicitarea transmisa de catre Cumparator, prin parcurgerea etapelor tehnice necesare, în vederea achizitionarii de Produse si/sau Servicii comercializate online, în conditiile prevazute de Termeni si Conditii.
 •  Campanie – actiunea de a expune în scop comercial, în format electronic, TV sau prin intermediul Website-ului a unui numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre ACOMI DINAMIC SRL.
 •  Cumparatorul  orice persoana fizica sau juridica, precum si orice alta entitatea care, prin înregistrarea unei comenzi online pe acest site web, actioneaza în scopurile specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, neavand potrivit legii calitatea de consumator

2. Drepturi de autor

 • ACOMI  DINAMIC SRL ofera acces liber la site-ul www.ACOMI.ro si va autorizeaza sa vizualizati, imprimati si sa transmiteti informatii existente pe site doar in scopuri personale, noncomerciale.
 • Toate drepturile patrimoniale de autor pentru informatiile existente pe acest site sunt detinute de ACOMI DINAMIC SRL sau de partenerii sai. Niciun material editorial (text) de pe acest site (produs de angajati, colaboratori sau afiliati ai ACOMI.ro) nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara permisiunea anterioara explicita, prin acord scris cu ACOMI.ro.
 • Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea ACOMI.ro sau a clientilor sai.
 • ACOMI.ro isi rezerva dreptul de a impiedica prin orice mijloace accesarea si utilizarea acestui site daca exista dovada ca scopul este distrugerea sau alterarea site-lui, a continutului sau securitatii acestuia sau incercarea de a ataca sau discredita ACOMI.ro, produsele, serviciile si angajatii si de a solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a persoanelor implicate.
• Reguli de utilizare
Nu sunt permise:
 1. copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor existente pe acest site.
 2. incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop.
 3. incercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua ACOMI.ro.
 4. folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale ("spamming") sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.
Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala

3. Oferta de Bunuri, Comanda, încheierea Contractului de vanzare-cumparare, metode de livrare, metode de plata

 Oferta de Bunuri
 •  Oferta de Bunuri înseamna o oferta de bunuri selectionate, oferite prin intermediului unui catalog disponibil în Magazinul Online. Oferta de Bunuri nu este o oferta prin care se încheie un contract, asa cum este definita la art. 1188 alin. 1din Codului Civil. Oferta de Bunuri este doar cu titlu informativ iar Vanzatorul nu are obligatia de a încheia un Contract de vanzare-cumparare cu privire la bunurile respective.
 •  Vanzatorul ia toate masurile pentru ca informatiile publicate pe Website, inclusiv descrierea Produselor si a Serviciilor, precum si preturile listate, sa fie, în orice moment, corecte si complete. Cu toate acestea, se pot face si greseli. În asemenea situatii, ACOMI.ro va încerca sa înlature toate erorile survenite în cel mai scurt timp posibil. În cazul în care ACOMI.ro constata ca eroarea respectiva a afectat/influentat Comanda dumneavoastra sau Contractul valabil încheiat, va încerca sa va informeze în cel mai scurt timp posibil, oferindu-va atat posibilitatea reconfirmarii Comenzii/a Contractului, cat si posibilitatea anularii acesteia/acestuia.
 •  Va rugam sa aveti în vedere ca achizitionarea produselor pe Website ofera o experienta diferita de cea din magazine. În special, trebuie sa stiti ca: culorile bunurilor, astfel cum sunt prezentate pe Website, pot fi diferite în realitate; dimensiunile si forma Bunurilor pot fi diferite în realitate fata de modul în care apar pe Website, de aceea, va rugam sa aveti în vedere ca este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati ca marimea/culoarea reala a fiecarui Produs sa corespunda scopului pentru care ati achizitionat respectivul Bun; fotografiile si imaginile de pe Website au doar rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exacta a Bunului si a detaliilor incluse, trebuie sa cititi cu atentie descrierea corespunzatoare a Bunului.
 •  Bunurile vor fi livrate numai în masura în care sunt disponibile, existand astfel riscul ca ACOMI.ro sa nu poata livra Comanda. De asemenea, ACOMI.ro îsi rezerva dreptul de a retrage orice Bun de la vanzare, în orice moment. În asemenea situatii, singura responsabilitate a ACOMI.ro fata de dumneavoastra este rambursarea integrala a sumelor platite pentru respectivele Bunuri pe care nu le mai poate furniza/le-a retras de la comercializare;
 •  ACOMI.ro depune toate eforturile pentru a livra Bunurile în cel mult 10 de zile lucratoare dupa confirmarea expedierii comenzii pe site, data estimativa a livrarii fiind mentionata în emailul cu detalii despre livrare, transmis potrivit prevederilor prezentilor Termeni si Conditii. Mentionam ca toate informatiile cu privire la livrare oferite de ACOMI.ro (pe website, la telefon sau prin email) sunt doar cu titlu estimativ si, de aceea, pot varia de la caz la caz.
 •  ACOMI.ro îsi rezerva dreptul de a ajusta în mod liber si cu respectarea prevederilor legale, preturile si ofertele speciale practicate.
 •  Vanzatorul îsi rezerva dreptul de a efectua orice modificari din continutul Magazinului Online inclusiv preturile. Ofertele (inclusiv reducerile, vanzarile promotionale si pliantele promotionale) sunt aplicabile în limita stocului disponibil (numarul produselor aflate în promotie este întotdeauna inclus în informatiile referitoare la oferta) sau pentru o anumita perioada de timp. Preturile sunt aplicabile în momentul plasarii Comenzii.
 •  Erori privind preturile afisate. ACOMI.ro va depune toate eforturile pentru ca preturile de pe website sa fie corecte. Cu toate acestea, este posibil sa apara si erori. În cazul în care ACOMI.ro descopera o eroare legata de pretul unui Produs si/sau Serviciu comandat deja de catre Cumparator acesta va fi informat cat mai curand posibil despre eroarea produsa. În aceste situatii, Cumparatorul va avea optiunea fie de a reconfirma Comanda la noul pret, fie de a anula Comanda.În cazul în care Cumparatorul nu poate fi contactat, într-un termen rezonabil, folosind detaliile de contact pe care le-a furnizat în timpul procesului de comanda, ACOMI.ro va considera Comanda anulata si Cumparatorul va fi notificat despre aceasta prin email.
 Comanda
 •  Pentru a plasa o Comanda, Cumparatorul alege în primul rand Bunurile pe care intentioneaza sa le cumpere, metoda de expeditie si metoda de plata. În continuare, Cumparatorul confirma comanda si, prin acest lucru, emite o cerere irevocabila de a încheia un Contract de vanzare-cumparare cu Vanzatorul.
 •  Prin înregistrarea unei Comenzi pe Website, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul îsi desfasoara operatiunile comerciale.
 •  Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail).
 •  ACOMI.ro îsi rezerva dreptul de a anula Comenzile care privesc Bunuri si/sau Servicii afisate pe Website ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii, cu consecinta restituirii întregii sume platite de Cumparator în considerarea comenzilor anulate, daca este cazul.
 •  Odata înregistrata, Comanda nu mai poate fi modificata de catre Cumparator. În cazul în care doriti sa modificati/anulati ne puteti contacta pe mail contact@acomi.ro sau la numarul de telefon afisat pe site.
• Încheierea Contractului de vanzare-cumparare
 •  Pentru motive justificate, Vanzatorul îsi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea Bunuri si Serviciilor din Comanda, Vanzatorul va anunta Cumparatorul pe adresa de e-mail comunicata sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului în momentul efectuarii Comenzii. Daca Cumparatorul nu este de acord cu noua Comanda, acesta o poate modifica/anula, iar Vanzatorul va returna suma platita de Cumparator în maxim 14 de zile calendaristice de la confirmarea modificarii/anularii comenzii. Pentru plata cu cardul, daca valoarea comenzii modificate este mai mare ca valoarea comenzii initiale, Cumparatorul va trebui sa initieze o noua plata pentru diferenta dintre plata initiala si valoarea finala a tranzactiei.
 •  Vanzatorul se obliga sa accepte Comanda Cumparatorului, cu exceptia situatiei în care comanda respectiva contravine acestor Termeni si Conditii sau a situatiei în care Vanzatorul are un motiv specific sa considere ca Cumparatorul va încalca Contractul de vanzare-cumparare.
 •  Orice cheltuieli suportate de Cumparator în legatura cu încheierea Contractului de vanzare-cumparare prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanta (ex.: conexiune internet sau apeluri telefonice) vor fi suportate de Cumparator.
 •  Va rugam sa aveti în vedere ca puteti face o Comanda valabila pe website numai daca ati împlinit varsta de 18 ani si doriti ca Bunurile si/sau Serviciile sa fie livrate/prestate pe teritoriul Romaniei. Este nevoie în mod necesar de o adresa de email valabila/activa si un numar de telefon valabil la care sa puteti fi contactat cu usurinta.
 Metode de livrare
 •  Cu exceptia prevederilor contrare cuprinse în Contractul de vanzare-cumparare, Cumparatorul decide metoda de livrare a Comenzii sale.
 •  Cumparatorul poate opta pentru livrare la sediul ACOMI.ro sau livrare prin curier la o adresa mentionata de catre acesta. În cazul în care Cumparatorul solicita o metoda de livrare diferita, Cumparatorul va suporta toate riscurile în legatura cu metoda de livrare respectiva, inclusiv toate costurile suplimentare generate de utilizarea metodei de livrare alese.
 •  Vanzatorul se obliga sa informeze Cumparatorul, prin mijloace electronice, ca bunurile au fost expediate catre adresa Cumparatorului pusa la dispozitie de Cumparator sau pentru ridicarea de la sediul ACOMI.ro, astfel cum a fost precizat de catre Cumparator prin Comanda.
 •  Bunurile sunt expediate în momentul în care sunt trimise catre adresa Cumparatorului sau catre sediul ACOMI.ro, astfel cum a precizat de catre Cumparator prin Comanda.
 •  ACOMI.RO livreaza doar pe teritoriul Romaniei.
 • Mai multe detalii despre Livrarea comenzilor aici.
 Plata
 •  Preturile afisate pe website sunt exprimate în LEI si includ toate taxele aplicabile.
 •  Preturile produselor afisate pe website exclud costurile de livrare si costurile altor servicii optionale pe care le-ati selectat.
 •  Vanzatorul ofera urmatoarele metode de plata: numerar la livrare, plata cu cardul la livrare, plata online prin card, plata prin ordin de plata – virament bancar in avans.
 •  Vanzatorul are obligatia de a livra Cumparatorului Bunurile comandate la pretul de achizitie convenit si Cumparatorul are obligatia de a achita pretul tranzactiei si de a primi Bunurile.
 •  În cazul în care Cumparatorul încalca Contractul de vanzare-cumparare sau Termenii si Conditiile, Vanzatorul îsi rezerva dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare. Cumparatorul este, în acest caz, obligat sa returneze Vanzatorului orice costuri suportate în legatura cu Comanda, inclusiv, dar fara a se limita la, costurile de livrare, în cazul în care Cumparatorul nu primeste Bunurile.
 •  Cumparatorul este obligat sa furnizeze în Comanda informatii adevarate si corecte. Vanzatorul va considera toate datele puse la dispozitie de Cumparator, care sunt necesare încheierii Contractului de vanzare-cumparare, ca fiind adevarate si corecte.
 •  Vanzatorul nu are nici o obligatie fata de Cumparator în legatura cu orice Cod de Conduita în sensul Art. 8 alin. 1 lit. e) din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic.
 •  Pentru solutionarea amiabila a reclamatiilor consumatorilor, Cumparatorul va contacta: contact@acomi.ro . Vanzatorul va informa Cumparatorul cu privire la rezultatul procedurii reclamatiei, prin mijloace electronice, la adresa de e-mail comunicata de catre Cumparator.
 • Cupoanele de reduceri si voucherele nu pot fi combinate sau utilizate împreuna, decat în situatia în care cuponul sau voucherul respectiv stipuleaza în mod expres contrariul.
 •  În cazul în care reducerea sau cuponul de reducere este utilizat altfel decat în conformitate cu regulile ofertei de reducere, ale cuponului sau voucherului, Vanzatorul are dreptul de a refuza reducerea, cuponul de reducere sau voucherul respectiv. Cumparatorul va fi informat în consecinta si i se va oferi posibilitatea de a plasa Comanda fara reducerea solicitata. În cazul unor neîntelegeri/neclaritati privind interpretarea regulilor aplicabile reducerilor sau cupoanelor de reduceri, mentiunile prezentilor Termeni si Conditii vor prevala.
 •  Ofertele de Bunuri și servicii se aplică atât timp cât ele rămân vizibile pe site, cu exceptia cazului în care sunt disponibile oferte speciale, caz în care termenul de valabilitate a acestor oferte este stipulat pe website. 
 •  Daca plasati o Comanda pentru mai multe produse dintre care unul nu este disponibil, ACOMI.ro va va informa corespunzator. Restul Comenzii va fi procesat si expediat catre Cumparator atat timp cat este de acord.

4. Livrarea Bunurilor

 Termen de livrare
 •  Timpul de livrare afisat pe site curge din momentul în care Bunurile comandate sunt expediate din depozitele Vanzatorului si nu poate fi mai mare de 10 de zile lucratoare de la data Acceptarii Comenzii.
 • Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile în cel mai scurt termen posibil.
 Expedierea, livrarea si receptia bunurilor
 •  Cumparatorul obtine dreptul de proprietate asupra Bunurilor cumparate la primirea Bunurilor respective, Cumparatorul avand o dovada de plata a Bunurilor. În momentul respectiv, riscul privind pierderea sau deteriorare, este, de asemenea, transferat Cumparatorului.
 •  În cazul în care ati ales plata ramburs, proprietatea Produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului, la adresa indicata în Comanda (prin livrare se întelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de transportator).
 •  În cazul în care ambalajul nu este intact, Vanzatorul recomanda Cumparatorului sa refuze receptia Bunurilor de la transportator si sa transmita un email de informare a Vanzatoului la adresa de email contact@acomi.ro . Prin semnarea de primire, Cumparatorul confirma ca ambalajul Bunurilor este intact.
 •  Orice reclamatii privind defectele mecanice ale Bunurilor, livrarea de alte bunuri decat cele comandate etc., care nu au fost semnalate la receptia bunurilor de la transportator, vor fi semnalate de Cumparator imediat dupa identificarea lor, dar nu mai tarziu de 2 zile calendaristice de la receptia Bunurilor. Vanzatorul va fi tinut raspunzator pentru pagubele cauzate Bunurilor în timpul transportului, doar în situatia în care Cumparatorul reclama astfel de pagube imediat, în conformitate cu prevederile prezentilor Termeni si Conditii.
 •  În cazul în care, din motive imputabile Cumparatorului (cum ar fi, dar fara a se limita la: refuzul de primire a coletului, absenta de la adresa de livrare comunicata, refuzul achitarii contravalorii coletului), Bunurile trebuie livrate în mod repetat sau printr-o metoda de livrare diferita de cea solicitata initial prin Comanda, Cumparatorul are obligatia de a suporta toate costurile ocazionate de livrarile repetate.
 •  Vanzatorul poate înainta orice comunicare adresata Cumparatorului prin mijloace electronice, la adresa de e-mail a Cumparatorului, pusa la dispozitie prin contul de client creat sau prin Comanda.
• Mai multe detalii despre Livrarea comenzilor aici.

5. Retragerea din Contractul de vanzare-cumparare

 Retragerea Cumparatorului din Contractul de vanzare-cumparare
 •  În cazul în care Contractul de vanzare-cumpararea fost încheiat prin mijloace de comunicare la distanta (prin intermediul Magazinului Online), Cumparatorul are dreptul, în conformitate cu art. 9 alin. 1 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.34/2014, de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare fara a invoca un motiv si fara aplicarea de penalizari, în termen de 14 zile calendaristice de la receptia Bunurilor, adica sa returnati produsul fara a va justifica decizia. Cumparatorul va informa Vanzatorul cu privire la retragere prin completarea Formularului de Retur de aici.
 •  Pentru a adera la termenul limita de 14 zile calendaristice, este suficienta transmiterea notificarii de retragere catre Vanzator în acest termen. În cazul în care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, Contractul de vanzare-cumparare este anulat.
 •  Nu acceptam returul produselor care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate, precum si cartuse sau tonere desigilate si produse personalizate la cererea clientului si care au un Bun de Tipar acceptat in prealabil de acesta.
 •  În cazul în care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare în termenul legal de 14 zile si Bunurile returnate nu sunt complete, au sigiliile de protectie rupte, au etichetele producatorului rupte sau sunt în mod evident utilizate sau deteriorate, Vanzatorul poate solicita despagubiri si stabili si retine valoarea despagubirilor din pretul de achizitie pretins a fi rambursat Cumparatorului. În acest caz, Vanzatorul va returna Cumparatorului doar diferenta dintre despagubiri si pretul de achizitie.
 •  În cazul în care Cumparatorul se retrage din Contractul de vanzare-cumparare în termenul legal de 14 zile si Bunurile returnate nu sunt complete, au sigiliile de protectie rupte, au etichetele producatorului rupte sau sunt în mod evident utilizate sau deteriorate, Vanzatorul poate solicita despagubiri si stabili si retine valoarea despagubirilor din pretul de achizitie pretins a fi rambursat Cumparatorului. În acest caz, Vanzatorul va returna Cumparatorului doar diferenta dintre despagubiri si pretul de achizitie.
 •  În cazul în care Cumparatorul îsi exercita dreptul de retragere, Cumparatorul va transmite imediat Vanzatorului, în termenul legal de retragere de 14 zile calendaristice Bunurile care vor include toate componentele si accesoriile.
 • . În cazul retragerii Cumparatorului din Contractul de vanzare-cumparare, Vanzatorul este obligat, fara întarzieri inutile si în termen de maximum 14 zile lucratoare de la data receptiei produsului, sa returneze Cumparatorului pretul tranzactiei achitat pentru Bunuri, inclusiv costurile de livrare, urmand acelasi canal prin care a fost achitat pretul tranzactiei.
 •  Vanzatorul poate utiliza un canal diferit pentru a returna pretul tranzactiei, cu consimtamantul Cumparatorului si fara costuri suplimentare pentru Cumparator.
 •  În situatia în care în pretul tranzactiei sunt incluse servicii care au fost utilizate de catre Cumparator (ex: card cadou, voucher cadou), pretul tranzactiei va fi ajustat corespunzator, fiind retinuta de catre Vanzator valoarea serviciilor utilizate.
 •  În cazul în care Cumparatorul livreaza Bunurile personal, Cumparatorul nu are dreptul la nici o rambursare aferenta acestei livrari. În cazul în care Cumparatorul returneaza Bunurile aferente unei Comenzi în mai multe randuri, Cumparatorul are dreptul de a i se returna contravaloarea unei singure expedieri.
 •  Pentru a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare, Cumparatorul va utiliza Formularul de Retur de aici.
• Retragerea Vanzatorului din Contractul de vanzare-cumparare
 •  În ciuda faptului ca Vanzatorul este foarte atent în ceea ce priveste piata Bunurilor oferite, se poate întampla, în mod exceptional, ca Vanzatorul sa nu poata livra Bunurile comandate în conditiile convenite prin Contractul de vanzare-cumparare. În aceste situatii, Vanzatorul îsi rezerva dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare.
 •  Atat Vanzatorul cat si Cumparatorul au dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare în cazul unor modificari semnificative ale preturilor cu ridicata ale Bunurilor comandate, în cazul unor modificari semnificative ale preturilor de expeditie sau în cazul în care Vanzatorul devine constient de faptul ca Bunurile au fost, din greseala, ofertate la un pret gresit, iar Cumparatorul nu accepta modificarile corespunzatoare aduse Contractului de vanzare-cumparare, adica o majorare a preturilor bunurilor sau a majorare a preturilor de livrare.
 •  Vanzatorul are dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare în orice moment înainte de livrarea Bunurilor catre Cumparator.
 •  Vanzatorul este obligat sa comunice imediat Cumparatorului retragerea sa din Contractul de vanzare-cumparare la adresa de e-mail pusa la dispozitie de Cumparator prin Comanda. Vanzatorul este, în continuare, obligat sa returneze Cumparatorului pretul tranzactiei achitat pentru Bunuri.
 •  Prin prezentii Termeni si Conditii, Cumparatorul a luat la cunostinta si este de acord ca Vanzatorul are dreptul sa se retraga din Contractul de vanzare-cumparare încheiat cu un Cumparator care, pe parcursul altor relatii contractuale cu Vanzatorul, si-a încalcat deja material obligatiile care îi reveneau (refuzul repetat de preluare a Comenzii). Încalcarea materiala a oricaror acorduri anterioare cu Vanzatorul este considerata o încalcare semnificativa în sensul Art. 1551 alin. 1 din Codul Civil si Vanzatorul are dreptul de a se retrage din Contractul de vanzare-cumparare ca urmare a unei astfel de încalcari.
• Mai multe detalii despre Returnarea produselor aici.

6. Garantia contra viciilor. Garantia pentru buna functionare

 •  Drepturile si obligatiile partilor contractante în legatura cu garantia contra viciilor bunului vandut si garantia pentru buna functionare (denumite în continuare "Garantiile") sunt guvernate de legislatia aplicabila în vigoare.
 •  Cumparatorul îsi poate exercita dreptul care decurge din livrarea de bunuri de consum defectuoase în termenul limita de 12 de luni de la livrarea Bunurilor. În cazul în care Bunurile, ambalajele acestora sau manualul inclus stipuleaza o durata medie de utilizare a Bunurilor, termenul va fi redus la aceasta durata.
 • Vanzatorul garanteaza Cumparatorului ca, la livrare, Bunurile nu au defecte. Vanzatorul, în special, garanteaza ca, la livrare, Bunurile:
 1. au proprietatile asupra caror partile au convenit, si, în cazul în care nu exista un astfel de consens, proprietatile pe care Vanzatorul sau producatorul le-a declarat sau pe care Cumparatorul le asteapta cu privire la tipul de bunuri respectiv si la promovarea de catre Vanzator sau producator aferenta bunurilor respective,
 2. sunt potrivite scopurilor comunicate de Vanzator sau scopurilor pentru care tipul respectiv de bunuri este, de obicei, utilizat,
 3. corespund din punct de vedere al calitatii sau designului modelului sau mostrei aferente, daca mostra sau modelul au fost stat la baza deciziei asupra calitatii bunurilor,
 4. sunt în cantitatea, au masura si greutatea corespunzatoare si respecta reglementarile aplicabile.
 • Cu toate acestea, aceasta garantie nu acopera problemele cauzate de uzura normala, neglijenta, deteriorari sau utilizarea necorespunzatoare a articolului de catre dumneavoastra.
 • Cumparatorul va confirma drepturile care deriva din Garantii cu Vanzatorul la adresa desemnata de Vanzator în acest scop, sau, daca este necesar, la sediul social al Vanzatorului. Procedura de reclamatii referitoare la Bunurile defecte este initiata în momentul în care bunurile au fost livrate Vanzatorului.
 • Pentru a confirma drepturile care deriva din Garantii, Cumparatorul este obligat sa dovedeasca existenta unui Contract de vanzare-cumparare între Cumparator si Vanzator. Vanzatorul poate solicita Cumparatorului sa prezinte ca dovada Confirmarea comenzii printata si dovada platii.
 • Cumparatorul are obligatia de a specifica, adica de a oferi o descriere a defectului pentru care a fost initiata procedura de reclamatie.
 • Cumparatorul nu are niciun drept în legatura cu Garantiile, în cazul în care Cumparatorul stia, înainte de livrarea Bunurilor, ca bunurile sunt defecte, sau în cazul în care Cumparatorul a cauzat defectarea acestora.
 • Vanzatorul sau reprezentantul autorizat al acestuia va solutiona reclamatia în termen in cel mult 7 zile lucratoare. Durata necesara, în mod rezonabil, evaluarii defectului nu este inclusa în aceste termene. Vanzatorul va finaliza procedura de reclamatii, inclusiv va înlatura, daca este posibil, defectul, în termen de 15 zile calendaristice de la data la care Cumparatorul a adus la cunostinta Vanzatorului lipsa de conformitate a produsului si a predat produsul Vanzatorului pe baza unui document de predare-preluare.
 • Cu exceptia situatiei în care Vanzatorul va invalida reclamatia, Vanzatorul va confirma Cumparatorului acceptarea acesteia; confirmarea va include, printre altele, datele de identificare ale Cumparatorului si Vanzatorului, cuprinsul reclamatiei, remediul solicitat, data si locul primirii reclamatiei si semnatura reprezentantului Vanzatorului.
 • În cazul în care reclamatia este justificata, Cumparatorul este îndreptatit la rambursarea costurilor suportate în legatura cu procedura de reclamatie initiata.
 • Vanzatorul este obligat sa informeze Cumparatorul cu privire la finalizarea si rezultatul procedurii de reclamatie, prin mijloace electronice, la adresa e-mail pusa la dispozitie de Cumparator în reclamatie sau la orice alta adresa la care Cumparatorul poate fi informat cu privire la finalizarea si la rezultatul procedurii de reclamatii.
 • Cumparatorul este responsabil pentru ambalarea articolelor expediate, astfel încat sa nu existe nici un risc de deteriorare pe durata transportului.

7. Protectia datelor cu caracter personal

 •  Cumparatorul convine, prin acesti Termeni si Conditii, ca Vanzatorul sa prelucreze datele cu caracter personal care îi apartin, inclusiv numele, prenumele, adresa, numarul de înregistrare fiscala, adresa de e-mail, si numarul de telefon, si îi garanteaza Vanzatorului consimtamantul sau asupra colectarii si prelucrarii acestor date cu caracter personal.
 •  Prelucrarea de date cu caracter personal este reglementata de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
 •  Cumparatorul convine asupra prelucrarii de catre Vanzator a datelor sale cu caracter personal în vederea exercitarii drepturilor si îndeplinirii obligatiilor care deriva din Contractul de vanzare-cumparare si în vederea administrarii programului de membru si a contului de client al Cumparatorului. Cu exceptia situatiilor în care Cumparatorul alege o alta optiune, prin acceptarea acestor Termeni si Conditii, Cumparatorul convine, de asemenea, si asupra prelucrarii de catre Vanzator a datelor sale personale în scopul transmiterii de informatii si comunicari comerciale. Cumparatorul acorda acest consimtamant în mod voluntar si îl poate revoca în orice moment, în mod gratuit, prin intermediul linkului prevazut la sfarsitul fiecarei comunicari comerciale. Acordul asupra prelucrarii datelor personale în masura prevazuta de prezentul articol nu este o conditie prealabila încheierii Contractului de vanzare-cumparare.
 •  Vanzatorul poate încredinta unor terti prelucrarea datelor cu caracter personal ale Cumparatorului, care vor deveni astfel operatori de date cu caracter personal. Informatii referitoare la operatorii de date cu caracter personal se regasesc pe website-ul Vanzatorului aici si la solicitarea Cumparatorului, vor fi transmise direct catre Cumparator.
 •  Prelucrarea de date cu caracter personal va continua pe o perioada de timp nelimitata, fie prin mijloace electronice, fie prin intermediul unui proces complet automatizat sau prin documente imprimate, sau printr-un proces non-automat.
 •  Cumparatorul declara ca datele cu caracter personal puse la dispozitie sunt corecte si ca Cumparatorul a fost instruit cu privire la faptul ca furnizarea de date cu caracter personal este voluntara.
 •  Cumparatorul convine sa primeasca informatii privind Bunurile, serviciile si activitatea Vanzatorului si comunicari de natura comerciala din partea Vanzatorului, pe adresa de e-mail funizata în momentul plasarii unei Comenzi sau deschiderii unui cont de Client pe web-site-ul Vanzatorului.
 •  Cumparatorul este de acord sa salveze cookies pe computerul personal. Niciunul dintre cookie-urile utilizate de website-ul Vanzatorului nu colecteaza sau nu retine datele cu caracter personal ale Cumparatorului, asadar nu duc la identificarea nici unei persoane individuale. Cumparatorul poate sterge sau dezactiva anumite cookies, manual, cu ajutorul setarilor computerului personal. Cookies-urile individuale pot fi, de asemenea, dezactivate sau acceptate pentru anumite website-uri.
• Mai multe detalii despre Confidentialitate si Cookie-uri aici.

8.  Prevederi finale

 •  Limba de comunicare dintre Vanzator si Cumparator si limba Contractului de vanzare-cumparare este limba romana. Toate Contractele de vanzare-cumparare încheiate sunt arhivate electronic de catre Vanzator si nu sunt disponibile tertilor.
 • În cazul în care orice prevedere a Termenilor si Conditiilor devine, din orice motiv, nula sau inaplicabila, restul Termenilor si Conditiilor vor ramane neafectate.
 • Vanzatorul poate schimba sau modifica Termenii si Conditiile. Termenii si Conditiile modificate vor intra în vigoare la data publicarii lor. Drepturile si obligatiile anterioare atat ale Vanzatorului cat si ale Cumparatorului vor ramane neafectate. În cazul introducerii unui element international în tranzactia bazata pe Contractul de vanzare-cumparare, partile contractante convin ca relatia dintre ele sa fie guvernata de legislatia Romana. Drepturile consumatorului care deriva din legislatia aplicabila în general vor ramane aceleasi.
 • Vanzatorul nu va fi tinut raspunzator pentru nici o pierdere, ranire sau paguba materiala, directa sau indirecta, cauzata de orice defect al Bunurilor livrate, decat în situatia în care pierderea, ranirea sau paguba materiala respectiva deriva din neglijenta, omisiunea sau intentia Vanzatorului.